Google G Logo

4.7

op basis van

40 reviews

bekijk hier
Menu
Alle categorieën

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen

Totaal 0 producten

Subtotaal:

€ 0,00

Nieuws Welke houtsoort moet ik kiezen?

We kunnen niet direct zeggen dat er 1 soort het beste is, maar we kunnen wel de voordelen en nadelen op een rij zetten voor je. Daarnaast kunnen we jou natuurlijk altijd adviseren wat wij denken dat de beste oplossing is.

We beginnen met Grenen

Grenen is de goedkoopste houtsoort (in eerste instantie) en is hierdoor een veel geziene houtsoort wanneer het gaat om schuttingen. Nadeel van grenen is dat je het wel goed moet onderhouden en behandelen anders gaat het erg snel rotten.

Vuren hout

Een betere keuze voor op de langere termijn is vuren hout, vuren hout wordt standaard geimpregneerd en gaat daarom ook langer mee. Je hoeft er minder vaak naar om te kijken en is toch niet erg duur vergeleken met bijvoorbeeld hardhout.

Douglas

Wij denken dat wellicht douglas hout het beste houtsoort in prijs - kwaliteit verhouding is voor een schutting. Douglas kan onbehandeld al makkelijk 10 tot 15 jaar mee gaan en is daardoor relatief gezien weinig duurder dan bijvoorbeeld vuren of grenen.

Tja, de duurste en ook direct duurzaamste optie is hardhout. Hardhout gaat tot wel 25 jaar mee en is dus echt een schutting waar je niet meer naar om hoeft te kijken. Hardhout is wel minder bewerkelijk door de extreem harde structuur echter als de schutting eenmaal staat dan heb je een vriend voor het leven. 

 

Wil je het prijsverschil weten gebruik dan eens onze handige configurator of kijk op onze pagina met alle panelen op een rij. Wil je nog meer informatie dan mag je altijd bellen en staan we je graag te woord voor uitleg en vragen. 

 

© 2024 RB Tuinhout - Alle rechten voorbehouden

payment method