Google G Logo

4.7

op basis van

40 reviews

bekijk hier
Menu
Alle categorieën

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen

Totaal 0 producten

Subtotaal:

€ 0,00

Nieuws Welke houtsoort moet ik kiezen voor mijn project in de tuin

Vandaag neemt RB Tuinhout je mee in de Houtsoorten voor Specifieke Toepassingen. RB Tuinhout is de online hout specialist en helpt je graag bij het kiezen voor het beste hout voor de juiste prijs. 

 

Wat is het beste hout voor buitengebruik, om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we iets dieper op de doelstelling in duiken. Vandaar dat we het onder verdeeld hebben in 4 categorieën; Schuttingen, meubels, vloeren en overkappingen.

 

Wat is het beste hout voor schuttingen?

Grenen en vurenhout: Goedkope optie, gaat met goed onderhoud 10-15 jaar mee.

Douglas hout: Middelgrote prijs, mooie roodbruine kleur, duurzaam (15 jaar+), onderhoudsarm, maar verkleurt wel. Om het langer mee te laten gaan kan je het beitsen of in de olie zetten.

Hardhout: Duurste optie, zeer duurzaam (25 jaar+), weinig onderhoud nodig, prachtige uitstraling, maar verkleurt ook. Om dit tegen te gaan kan er natuurlijk gekozen worden om het te beitsen of in de olie te zetten

 

Wat is het beste hout voor tuinmeubelen?

Teak: Zeer duurzaam (25+ jaar), onderhoudsarm, prachtige uitstraling, vergrijst zilvergrijs, duur.

Vuren: Goedkoop, gaat met onderhoud 5-10 jaar mee, vereist regelmatig beitsen of verven.

Grenen: Goedkoop, gaat met onderhoud 5-10 jaar mee, vereist regelmatig beitsen of verven.

 

Wat is het beste hout voor houten vloeren buiten?

Onze eerste optie zou zijn, Douglas hout. Gaat langer mee dan Grenen/ Vuren, maar is ook duurder. 

Goedkope opties en wat ons betreft een prima keuze is Grenen, vuren. Wel moet je dit behandelen en goed onderhouden om het lang mee te laten gaan.

Is budget geen probleem en wil je dat je vloer lang mee gaat dan is hardhout de beste keuze. Deze gaat lang mee zelfs onbehandeld. 

 

Wat is het beste hout voor overkappingen en tuinhuizen?

Onze eerste optie zou ook voor overkappingen en tuinhuizen Douglas hout zijn. Gaat langer mee dan Grenen/ Vuren, maar is ook duurder. 

Toch is de tweede keus wellicht de meest gekozen optie; Grenen, vuren. Wel moet je dit behandelen en goed onderhouden om het lang mee te laten gaan.

Is budget geen probleem en wil je dat je de perfecte look en weinig hoeven om te kijken naar je overkapping of tuinhuis dan is vanzelfsprekend hardhout de beste keuze.

 

Heel veel informatie en uiteindelijk nog niet echt een duidelijke keuze wat nou het beste hout is voor jouw project. Wil je meer informatie over wat wij zouden adviseren kan je altijd contact met ons opnemen of bij ons langskomen in Apeldoorn. 

 

Direct online je hout uizoeken en bestellen? Ga hier naar ons aanbod tuinhout

© 2024 RB Tuinhout - Alle rechten voorbehouden

payment method